Gallery

 
 

Lilyfield House

Designed by Angela Rheinlaender and David Haseler, this project comprises alterations, first & second storey additions and three roof terraces to an original shop building. The project combines off-form concrete construction with cementitious cladding facade, grating screens and standing metal seam roof. The interior spaces are stacked around a high central void space with glazed roof, alternating with curved plasterboard ceilings. Spaces are characterised by off-form concrete ceilings and columns and wall portions, plywood walls and joinery and metal stairs against a white backdrop. Completed in July 2018. For more information refer to: www.studio203.com.au (Canberra office).

Project Team: Angela Rheinlaender and David Haseler   Builder: Durant BDM (http://durantbdm.com.au)     Structural Engineer: TTW (http://www.ttw.com.au)   Illumination: Petra Kleegraefe (www.lightingdesigner.com.au) Civil Engineer: Novati Consulting Engineers (http://ncengineers.com.au)   Acoustic Modelling: Noise and Sound Services (http://www.noiseandsound.com.au)   Energy Consultant: Martin Pinson/ Integreco Landscape: The Butchart Garden                            



Glebe Laneway House

Glebe+Sketch.jpg

Construction has started for additions to the main house and new Secondary Dwelling above a new double carport in a Heritage Conservation Area between Bridge Road and Reuss Street. The insertion, set amidst Glebe's prime Heritage buildings, is an interpretation of Reuss Street's simple historic stable form in modern materials, utilising steel structure, Equitone cladding and shutters, illuminated translucent walling and standing metal seam roof.

Project Team: Monika Proepper and Angela Rheinlaender   Builder: Darren Green Structural Engineer: Cantilever   Heritage Consultant: Julie Mackenzie   Energy Consultant: Martin Pinson/ Integreco                             




Putney House

DA is being prepared for a double-storey street-front extension with three bedrooms, teenage retreat and garage, set on a deep block with lush, forest-like gardens on flood-prone land. 

The design will create a new face to the street whilst interconnecting the residence' previous modern rear extension and its Federation core. 

The challenging south-facing, wedged-in location of the extension is managed through a combination of a high central, spatially interactive light and ventilation trench, combined with lateral double-skin facades, allowing light and glimpses of sun deep into the spaces whilst maintaining privacy to close-up neighbouring buildings.